Περισσότερα

Πρωταρχικός στόχος μας είναι η δημιουργία μοντέρνων ιστοσελίδων.

Χρησιμοποιώντας προσαρμοστικές τεχνολογίες (Responsive Design) διασφαλίζουμε τη συμβατότητα των ιστοσελίδων μας με φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets χωρίς να υπολείπονται σε λειτουργικότητα. Ακόμα φροντίζουμε για την εύκολη διαχείριση του συστήματος από εσάς μετά την παράδοση...

Γρήγορη πλοήγηση

Υπηρεσίες SEO

Τι είναι το SEO ή Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για Μηχανές Αναζήτησης;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το σύνολο των πρακτικών που βελτιώνουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, ώστε να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών για τις λέξεις κλειδιά που αφορούν στην επιχείρηση, το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Το SEO είναι μια διαδικασία που εφαρμόζουν όλο και περισσότεροι κάτοχοι ιστοσελίδων και ο ανταγωνισμός είναι πλέον πολύ μεγάλος. Το SEO είναι η απάντηση στην ερώτηση, πως θα βγω ψηλότερα στην google.

Γιατί χρειάζομαι SEO για την επιχείρηση μου;

Η βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης μπορεί να εκτοξεύσει την ιστοσελίδα σας αυξάνοντας τις επισκέψεις χρηστών σε αυτήν. Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός χρηστών αναζητεί προϊόντα και υπηρεσίες μέσω της google, της bing ή του yahoo. Όσο ψηλότερα βρίσκεστε στα αποτελέσματα τόσο περισσότεροι θα σας επισκευτούν, θα σας γνωρίσουν και θα προχωρήσουν σε αγορά των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Ακόμα και αν η επιχείρηση σας είναι αρκετά γνωστή και αν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται σε όλη την διαφημιστική σας καμπάνια, τόσο νέοι πελάτες που δεν ξέρουν τίποτα για εσας όσο και πελάτες που ενώ σας έχουν ακούσει δεν θυμούνται απ' έξω την ιστοσελίδα σας, όταν αναζητήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας θα πέσουν στους ανταγωνιστές σας. Με το SEO βελτιώνετε τη θέση σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πως δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης;

Ο κύριος σκοπός των μηχανών αναζήτησης είναι το να παρέχουν τα πιο σχετικά αποτελέσματα στους χρήστες ώστε να βρίσκουν αυτό που αναζητούν άμεσα. Για το λόγο αυτό υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τους και διαρκής βελτίωση των αλγορίθμων τους.Αλλά γενικά η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται ρομπότ ή crawler και το οποίο επισκέπτεται τις διάφορες ιστοσελίδες και αναλύει το περιεχόμενο τους αλλά και τη δομή τους εντοπίζοντας τις λέξεις κλειδιά στις οποίες αναφέρεται. Ανάλογα λοιπόν με το περιεχόμενο, τους τίτλους και με το πως είναι δομημένο το site, το βαθμολογεί και με βάση αυτό το βαθμό ή page rank όπως ονομάζεται, η μηχανή αναζήτησης αποφασίζει σε ποια θέση θα το φέρει στα αποτελέσματα της. Επιπλέον η βαθμολογία εξαρτάται και από το πόσο αντίκτυπο έχει το website στο υπόλοιπο internet. Το SEO δεν είναι τίποτα άλλο παρά η βελτίωση του site ώστε τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ρομπότ να μπορούν να λάβουν το περιεχόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν μπορώ να κάνω SEO μόνος μου;

Φυσικά δίνοντας προσοχή στο περιεχόμενο σας μπορείτε να βελτιώσετε τη θέση της ιστοσελίδας σας στη google, όμως για να έχετε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε πρέπει να έχετε βαθιά κατανόηση του πως δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης. Επιλέγοντας έναν ειδικευμένο συνεργάτη στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης κερδίζετε αφενός σε χρόνο αλλά και στην αποφυγή λαθών που μπορεί να έχουν και το αντίστροφο αποτέλεσμα. Ο συνεργάτης σας μπορεί να σας επισημάνει τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά, να βρεί την κατάλληλη πυκνότητα που πρέπει να εμφανίζονται στο κείμενο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παρουσιαστούν. Επιπλέον θα κάνει και μια ανάλυση των ανταγωνιστών σας και θα σας βοηθήσει να "χτυπήσετε" στα αδύνατα σημεία τους. Συνήθως στην ομάδα υπάρχει και ένας κειμενογράφος, εξειδικευμένος στο SEO, που θα φροντίσει ώστε το περιεχόμενο να είναι κατάλληλο τόσο για τις μηχανές αναζήτησης όσο και για τους πελάτες σας.

Offsite vs onsite SEO


Όσα αναφέραμε μέχρι στιγμής αφορούν κυρίως σε πράγματα που πρέπει να γίνουν εντός της ιστοσελίδας, δηλαδή στην βελτιστοποίηση του περιεχομένου. Αυτό καλείται onsite SEO. To offsite SEO αφορά σε πράγματα που πρέπει να γίνουν εκτός της ιστοσελίδας. Οι μηχανές αναζήτησης μετράνε και τη σχετικότητα της ιστοσελίδας σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο του διαδικτύου. Αυτό είναι γνωστό και ως δημιουργία εισερχόμενων συνδέσμων ή backlinking και είναι ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια της βελτιστοποίησης ιστοσελιδών. Ο λόγος είναι ότι πρέπει το backlinking να γίνεται σε ιστοσελίδες οι οποίες θα βελτιώσουν την βαθμολογία του site σας και όχι γενικότερα, γιατί αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Επιπλέον ο κοινωνικός δείκτης ή social index είναι πολύ σημαντικός γιατί μετράει τον αντίκτυπο της ιστοσελίδας σας στο κοινωνικό περιβάλλον.

Πόσο καιρό μέχρι να δω αποτελέσματα;

Μια καμπάνια βελτιστοποίησης ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης δεν είναι μια διαδικασία που δίνει άμεσα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που θα γίνουν οι ενέργειες για την βελτιστοποίηση θα περάσουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες ώστε να γίνει η επανακαταλογοποίηση από την google ή τις άλλες μηχανές και να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Μετά και εφόσον έχετε επιλέξει την συνήθη πρακτική SEO τριών μηνών θα γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και περαιτέρω βελτίωση.

Onsite SEO

Το onsite SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας ώστε να είναι πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν ως στόχο το να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία στο χρήστη που θα πληκτρολογήσει τις λέξεις κλειδιά και έτσι όταν ψάχνουν την ιστοσελίδα σας την βαθμολογούν για τη δομή, το περιεχόμενο και την αρτιότητα της. Το SEO αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση αυτών των παραμέτρων.

 

SEO περιεχομένου

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι βασική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο SEO. Όταν η google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν την ιστοσελίδα σας το κάνουν και βάσει των λεξεων κλειδιών που αυτό περιέχει. Έτσι η θέση, η πυκνότητα αλλά και η μορφή που οι λέξεις κλειδιά εμφανίζονται στο περιεχόμενο σας έχει αντίκτυπο στο πόσο ψηλότερα αυτή θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Όμως αυτό απαιτεί μια ισορροπία μιας και οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε το κείμενο δεν απευθύνεται σε ανθρώπους και σε αυτή την περίπτωση μια λανθασμένη καμπάνια SEO περιεχομένου έχει τα ακριβώς ανάποδα αποτελέσματα. Ο συνεργάτης σας που θα αναλάβει την βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να πετύχει αυτήν ακριβώς την ισορροπία. 

 

Βελτιστοποίηση δομής ιστοσελίδας

Eίναι δυνατό να κάνετε SEO στο περιεχόμενο του site σας αλλά αυτό να μην έχει κανένα αποτέλεσμα γιατί πολύ από αυτό το περιεχόμενο δεν φαίνεται στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι crawlers που χρησιμοποιούνται για να περιηγηθούν το site σας δεν μπορούν να διαβάσουν περιεχόμενο που βρίσκεται για παράδειγμα σε flash ή javascript. Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να βεβαιώσει ότι όλο το περιεχόμενα σας είναι προσβάσιμο στις μηχανές. Επιπλέον πρέπει να είναι και εύκολα προσβάσιμο και για αυτό πρέπει οι σύνδεσμοι προς κάθε υποσελίδα να είναι λογικά δομημένοι και προσβάσιμοι από αυτές. Επιπλέον το URL τους θα πρέπει να είναι σχετικό με τον τίτλο της σελίδας. Ειδικά για site που είναι κατασκευασμένα με flash υπάρχουν τρόποι ώστε να γίνει κάποιο search engine optimization - SEO. Επειδή όμως το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό προτείνεται η κατασκευή ιστοσελίδων με HTML 5 και CSS 3 που είναι SEO Friendly τεχνολογίες.

Η εταιρεία

H Mindsoft ξεκίνησε το 2005 με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και υποστήριξη σε επιχειρήσεις, τόσο σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης όσο και στον τομέα της μηχανοργάνωσης. Εδώ και πολλά χρόνια βοηθάμε επιχειρήσεις να προωθούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο internet μέσα από τη δημιουργία ιστοσελίδων εταιρικής προβολής και τη δημιουργία eshop.

Στην Mindsoft επίσης λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα service Η/Υ  το οποίο αναλαμβάνει οποιαδήποτε επισκευή σε σταθερούς Η/Υ και Laptop / Netbook επιλέγοντας την καλύτερη και οικονομικότερη πάντα λύση.

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Θεσσαλονίκης 29
  • Περαία, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ: +(30) 23920 21 299
  • Φαξ: +(30) 23920 21 299
  • Email: info[-at-]mindsoft.gr
  • Website: www.mindsoft.gr
  • Ακολουθήστε μας:
    facebook twitter

Στείλτε μήνυμα